Ce inseamna Reabilitarea?
Reabilitarea este institutia de drept care inlatura consecintele unei condamnari, respectiv interdictiile, incapacitatile si decaderile care rezulta din aceasta, fie ea o amenda penala, o condamnare cu suspendare sau o condamnare cu executare.
Formele reabilitarii
Legiuitorul a reglementat doua forme ale reabilitarii:
- de drept;
- judecatoreasca.
Ce inseamna Reabilitarea de drept?
Reabilitarea de drept este acea institutie de drept care opereaza din oficiu, conform art. 165 Cod penal, in cazul unor condamnari de mica gravitate, respectiv:
- in cazul condamnarii la pedeapsa amenzii;
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii care nu depaseste 2 ani;
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii a carei executare a fost suspendata sub supraveghere.
In ceea ce priveste conditiile in care institutia reabilitarii de drept poate opera, acestea sunt:
- termenul de reabilitare de 3 ani;
Acest termen ramane valabil chiar daca in timpul executarii, condamnatul a beneficiat de vreo reducere de pedeapsa.
- condamnatul sa nu mai fi savarsit o alta infractiune in cadrul termenului de 3 ani.
Exista totusi o exceptie si anume, si in cazul in care a fost comisa o noua infractiune in termenul de 3 ani, infractiune care a fost amnistiata.
Legiuitorul, defineste notiune sintagma de „savarsire a unei infractiuni”, in cuprinsul art. 174 din Codulmpenal. Astfel, „prin savarsirea unei infractiuni” se intelege savarsirea oricareia dintre faptele pe care legea le pedepseste ca infractiune consumata sau ca tentativa, precum si participarea la comiterea acestora in calitate de coautor, instigator sau complice.
Ce inseamna Reabilitarea judecatoreasca?
Reabilitarea judecatoresca este institutia de drept, care acorda posibilitatea fostului condamant de a cerere inlaturarea consecintelor unei condamnarii, posibilitate care opereaza la cerere in urma indeplinirii unor termene.
Astfel, fostul condamnat poate fi reabilitat, la cerere, de catre instanta de judecata, dupa implinirea urmatoarelor termene, dupa cum urmeaza:
- 4 ani, in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depaseste 5 ani;
- 5 ani, in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depaseste 10 ani;
- 7 ani, in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani sau in cazul pedepsei detentiunii pe viata, comutata sau inlocuita cu pedeapsa inchisorii;
- 10 ani, in cazul condamnarii la pedeapsa detentiunii pe viata, considerata executata ca urmare a gratierii, a implinirii termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau a liberarii conditionate.
Legiuitorul, a mai prevazut si posibilitatea reabilitarii condamnatului decedat pana la implinirea termenului de reabilitare, in cazul in care instanta de judecata, evaluand comportamentul de pana la deces al condamnatului apreciaza ca merita acest beneficiu.
Reabilitarea judecatoreasca: in ce conditii se poate obtine
- petentul sa nu mai fi savarsit o alta infractiune in termenele mai sus prevazute;
- petentul sa fi achitat cheltuielile de judecata si sa isi fi indeplinit obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamanare.
Exista insa si doua exceptii de la regula enuntata la pct-ul 2, respectiv atunci cand s-a aflat in imposibilitatea de a indeplini obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamanare, caz in care va trebui sa dovedeasca aceasta stare de imposibilitate sau partea civila a renuntat la despagubiri.
Reabilitarea judecatoreasca: cum se calculeaza termenul?
Legiuitorul, in cuprinsul art. 167 Cod penal, reglementeaza momentul de la care incepe sa curga termenul de reabilitare, indiferent daca vorbim despre o reabilitare de drept sau una judecatoreasca.
Astfel, termenul de reabilitare se calculeaza de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale sau de la data cand aceasta s-a prescris, dupa cum urmeaza:
- in cazul pedepsei amenzii, termenul curge din momentul in care amenda a fost achitata integral;
In practica, a existat o problema de interpretare in cazul in care pedeapsa amenzii a fost inlocuita cu pedeapsa inchisorii, posibilitate reglementata de art. 63 din Codul penal, caz in care va opera reabilitarea de drept, deoarece obiectul condamnarii il constituie o pedepasa cu amenda. Astfel, termenul reabilitarii de drept va curge de la data executarii pedepsei care a inlocuit amenda.
- in cazul gratierii totala sau partiale, termenul curge de la data actului de gratiere, in cazul unei hotarari de condamnare definitiva. Totusi, in cazul gratierii unei infractiuni in curs de judecata, termenul de reabilitare curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare;
- in cazul suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei, termenul curge de la data implinirii termenului de supraveghere;
- in cazul condamnarilor succesive, termenul de reabilitare se calculeaza in raport cu cea mai grea si va curge de la data executarii ultimei pedepse.
In practica, au aparut cateva probleme in cazul liberarii conditionate, caz in care juriprudenta[1] a transat aceasta problema in sensul ca, termenul de reabilitare urmeaza a curge de la data de la care, durata pedepsei va fi deplin implinita, iar nu din ziua cand a intervenit liberarea conditionata.
Efectele reabilitarii
Reabilitarea este un mijloc de stingere a consecintelor extrapenale si cu caracter perpetuu, care deriva din condamnare, masuri menite sa ocroteasca anumite interese publice, respectiv incapacitatile, decaderile, nedemnitatile sau interdictiile.
Cerere Reabilitare – Procedura in instanta
Cererea de reabilitare se formuleaza de catre fostul condamant, iar dupa moartea acestuia, de catre familie si trebuie sa contina:
a) adresa condamnatului, iar cand cererea este facuta de alta persoana, adresa acesteia;
b) condamnarea pentru care se cere reabilitarea si fapta pentru care a fost pronuntata acea condamnare; c) localitatile unde condamnatul a locuit si locurile de munca din tot intervalul de timp de la executarea pedepsei si pana la introducerea cererii, iar in cazul cand executarea pedepsei a fost prescrisa, de la data ramanerii definitive a hotararii si pana la introducerea cererii;
d) temeiurile cererii;
e) indicatii utile pentru identificarea dosarului si orice alte date pentru solutionarea cererii.
La cerere, se anexeaza actele din care reiese ca sunt indeplinite conditiile reabilitarii.
Dupa redactare, cererea se depune, ca regula, la instanta care a judecat cauza in fond. Totusi, legiuitorul a reglementat o competenta alternativa in astfel de cazuri. Pe cale de consecinta, cererea de reabilitare de poate depune si la instanta corespunzatoare in a carei circumscriptie domiciliaza fostul condamant sau a avut ultimul domiciliu, in cazul in care domiciliaza in strainatate, la data depunerii cererii.
In cazul respingerii cererii de reabilitare, petentul poate formula contestatie in termen de 10 zile de la comunicare, contestatie care urmeaza a fi solutionata de catre instanta ierarhic superioara.
O mentiune extrem de importanta, reglementata de catre legiuitor in cuprinsul art. 170 Cod penal, se refera la situatia in care solutia de respingere ramane definitiva, in sensul ca petentul, nu mai poate introduce o noua cerere decat dupa 1 an de la momentul ramanerii definitive a hotararii de respingere.
Anularea reabilitarii
Un ultim aspect ce trebuie pus in discutie in prezenta lucrare, se refera la institutia anularii reabilitarii. Astfel, in cazul in care, dupa acordarea reabilitarii se constata ca cel reabilitat ar fi savarsit o infractiune care, daca ar fi fost cunoscuta ar fi dus la respingerea cererii de reabilitare, instanta competenta urmeaza a anula reabilitarea.
/Reabilitarea_drept_Reabilitarea_judecatoreasca_02-1024x682.jpg)
Reabilitarea judecatoreasca si de drept – scurt istoric
In urma ispasirii pedepsei, condamnatul trebuie sa aiba conditiile necesare pentru a se intoarce in mijlocul societatii si pentru a duce o viata de cetatean care cunoaste si respecta legile. Institutia Reabilitarii a aparut la nivel international in secolul al XIX-lea, de cand dateaza si primele sisteme formale de inregistrare a cazierului persoanelor condamnate. Politia din Anglia a creat primele baze de date ale persoanelor condamnate, cu informatii despre infractiunile savarsite, Reabilitarea judecatoreasca si reabilitarea de drept, curatarea cazierului judiciar dupa o anumita perioada de la condamnare ofera persoanei in cauza sansele necesare pentru a se reintegra cu succes in societate.
Reabilitarea: important de stiut
Reabilitarea poate fi obtinuta indiferent de gravitatea condamnarii, dupa trecerea termenelor mentionate in cadrul acestui articol. Inclusiv cei care au suferit mai multe condamnari pot beneficia de institutia de drept numita reabilitare. Intotdeauna reabilitarea se efectueaza la solicitarea partilor care vor sa beneficieze de efectele aduse de aceasta.
[1] C.S.J., Sectia penala, Decizia nr. 5603/2001 si C.S.J. Sectia penala, Decizia nr. 2102/1997.
Macesanu I.
4 years agoBuna ziua,
Am avut un accident de ucidere din culpă am primit 1 an si 4 luni cu suspendare și instanta stabilește un termen de supraveghere de 2 ani definitiva 26 sept 2017.
Cand pot sa fac cerere pentru curatare cazier ?
Multumesc anticipat
Avocat Iancu Vlad-Alexandru
4 years agoBuna ziua,
Conform art. 165 din Codul penal, reabilitarea are loc în cazul condamnării la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Conform art. 167 din Codul penal, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere, in caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei.
Conform art. 87 din Codul penal, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei.
Astfel, termenul de supraveghere a inceput la data de 26 septembrie 2017 si s-a implinit la data de 26 septembrie 2019.
Pe cale de consectinta, la 3 ani de la data de 26 septembrie 2019 puteti depune cererea de reabilitare, respectiv la data de 26 septembrie 2022
Totusi, pentru a putea depune cererea de reabilitare este necesar a fi indeplinite 2 conditii, conform art. 169 din Codul penal, respectiv:
a) sa nu fi fost savarsita o alta infractiune in decurs de 3 ani;
b) sa fi fost achitate integral cheltuielile de judecată şi sa fi fost îndeplinite obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când se dovedeşte că nu a existat posibilitatea sde indeplinire.
Pentru alte informatii va asteptam la birou.
Cu drag!
Vlad – Alexandru Iancu
tel. 0741667617
Ivan
3 years agoBună ziua ! Am avut o condamnare pentru contrabandă ,de 2 ani și 6 luni cu suspendare ,în data de 08-12-2016 . În cazier, încă apare condamnarea . Cănd se poate depune cerere de reabilitare ?
Bogdan
2 years agoBuna ziua in 2019 am fost prins la volan fara permis si baut . Am fost condamnat la 2 ani si 4 luni cu suspendare de la data 10.4.2021.pana la data de 09.10 2023 .. cand pot sa depun cerere de reabilitae a cazierului
Iancu Vlad
2 years agoBuna ziua!
Teoretic, dupa informatiile primite, puteti sa depuneti cerere de reabilitare incepand cu data de 27.09.2022.
Va putem ajuta in acest sens, motiv pentru care va rog sa ma contactati daca doriti acest lucru, la adresa de email: vlad@vladiancu.com
Barbu Bogdan
4 years agoAm savarsit o fapta de furt in anul 2004, in care am primit o pedeapsa de 1 an si 6 luni cu suspendare definitiva in 2006, dupa 15 ani am scos cazierul judiciar si am fost gasit cu inscrisul acesta. cum se poate face reabilitarea si stergerea cazierului? multumesc!
Avocat Iancu Vlad-Alexandru
4 years agoBuna ziua!
O sa va rog sa ma contactati telefonic pentru detlii, la numarul de telefon 0741667617.
Cu drag!
David
3 years agoBuna ziua ,se poate scapa de inscrierea in registrul national daca au trecut 12 ani? Inteleg gresit ca sunt repercursiuni si un fel de control judiciar pt intreaga viata?
Dumitrescu Ionuț
4 years agoBuna ziua . Am depus cererea de reabilitare având o pedeapsa mai mare de 2 ani cu executare și mi s a dat termen. Este obligatorie prezenta mea sau se poate duce un avocat angajat ? Va mulțumesc !
Vlad Iacu
3 years agoBuna ziua!
Se poate duce doar avocatul dumneavoastra.
Cu stima!
Bocancea elena
3 years agoBuna ziua. Se poate sa va sun in legatura cu niste informatii despre reabilitare?
RNPM ~ AEGRM
3 years agoBuna ziua,
Da, va rog sa ma sunati.
Scutaru Ionel
3 years agoBuna ziua aș vrea să știu dacă după 12 ani pot cere reabilitarea cazierului judiciar mentionez ca toate condamnările 4 la nr au fost executate în penitenciar și acum 12 ani am fost ,,cuminte”nu am nici măcar o amendă
Vlad Iancu
3 years agoBuna ziua!
Va rog sa ma contactati pe adresa de mail vlad@vladiancu.com si va voi ajuta cu cea mai mare placere.
cerere de ștergere a cazierului judiciar – cerere de informații
3 years agoO zi buna, sunt cetățean român și aș dori să cer ștergerea cazierului meu judiciar, deoarece au trecut mai mult de 17 ani de la ultima mea sentință, am trăit o viață ordonată de atunci și cazierul meu judiciar îmi îngreunează găsirea unui loc de muncă.
În prezent locuiesc în Republica Cehă, unde am o reședință temporară, așa că vă contactez cu o cerere de informații cu privire la modul de solicitare a ștergerii cazierului judiciar din România. Pot trimite această cerere prin biroul dvs. prin poștă sau e-mail? Alternativ, ce birou și în ce formă ar trebui să mă contactez direct în România? Multumesc pentru raspuns.
Vlad Iancu
3 years agoBuna ziua,
Va pot ajuta cu mare drag, sens in care va rog sa ma contactati pe mail, la adresa vlad@vladiancu.com.
O zi frumoasa!
Berinczan Alexandru
3 years agoBună ziua, săptămâna trecută mi-am scos cazierul, pt angajare. Am avut o condamnare în anul 2003,eu știam ca se șterge după o perioada, dar se pare ca nu e asa, spre surprinderea mea. Ce ma sfătuiți sa fac? Cu respect!
Popescu Alexandru
3 years agoBuna ziua, am savarsit ca si minor infractiunea de furt si am primit o condamnare intre 2 si 7 ani pe care nu am executat-o. Restabilirea se poate face de drept sau judecatoreasca?
cosmin
3 years agofratele meu a savarsit o infractiune in urma caruia i s-a dat suspendarr 3 ani sub supraveghere, are 1 an de zile de cand a terminat supravegherea, jn ce conditii i se poate curata cazierul? mai poate vreodata sa dea la armata sau alta institutie de genul?
Andreea
3 years agoBună ziua ! Soțul meu a fost condamnat la 1 an cu suspendare 3 cu încercare în 2015, conducere fără permis, a depus cerere pt reabilitarea cazierului cu ajutorul unui avocat pe 9 septembrie 2021 avocatul a spus ca a fost instanta pt reabilitare, dar cazierul scos zilele trecute nu este reabilitat. Ce am putea face ?? Mulțumesc!!
Mazare Mihaita
3 years agoBuna ziua. O intrebare am si eu. Am iesit de curand din suspendare pentru un furt iar in cei doi ani de suspendare am savarsit o alta fapta in stare de ebrietate dintrun super market. Ce mi sar putea intampla. ?
Ioan Berar
3 years agoCE ACTE TREBUIE DEPUSE PTR REABILITAREA DE DREPT, SI CE TERMEN DE SOLUTIONARE ARE, AVAND IN VEDERE CA IN ANUL 1993 A FOST PRONUNTATA O SENTINTA DE CONDAMNARE LA DOI ANI CU SUSPENDARE,CAZIERUL E CURAT IAR IN EVIDENTA OPERATIVA FIGUREZ CU ACEA CONDAMNARE.
MULTUMESC
Adrian gheorghe
3 years agoBuna ziua am înaintat cererea de reabilitare și a rămas in pronunțare.
Mai trebuia și o alta cerere,pentru ca președintele ma intrebat dacă mai am vreo cerere? Va mulțumesc
Buzatu costel cristi
3 years agoBuna ziua!! Am avut ultima condamnare de 9.6 ani !! Mam eliberat pe 11.01.2017.. Cand as putea beneficia de reabilitare!! Cu respect!!
Ion
3 years agoAm avut in anul 2018 o suspendare de 1 an si 6 luni cam cand as putea face reabilitarea
Neacsu Torac Raluca Ramona
3 years agoBună seara , soțul meu este plecat din tara din 2015 . A făcut câteva greșeli în tinerețea lui minore pot spune . La care a primit 1, 8 luni condamnare în anul 2016. Prin care nu a fost fugar a fost odată la proces în tara dupacea tot am ținut legătură cu avocați.spun avocați pentru ca am schimbat ogramada din păcate au tot tras bani dela noi și de făcut nu au făcut nimic . Suntem în anul 2022 și el tot este cu aceasta problema. Se poate sa ise fi șters? El ne mai făcând nici o alta abatere . Va rog sa îmi răspundeți. Va mulțumesc frumos. O seara frumoasa
Filip bogdan
2 years agoBuna ziua asi dori reabilitate cazierului judiciar si nu stiu cum sa fac asta va rog frumos sa ma ajutati multumesc si astp rasp
Filip bogdan
2 years agoMa numesc filip bogdan din satul paltinis comnuna bacesti judetul vaslui asi dori stergerea cazierului judiciar pt ca imi ingreuneaza gasirea uni loc de munca va multumesc
Cristi
2 years agoDoresc a face un buletin in Paraguay dar imi apar antecedente in cazier si doresc o hotarare in care sa zica ca nu am nici o problema cu legea in momentul de fata.Este posibil sa obtin un document in care sa reiasa ca acum nu am nici o problema cu legea?
Ddany35
2 years agoDacă am avut mai multe furturi de magazine și m-au prins și mi-au dat o amenda și nu am plătit-o timp de o luna cât am avut timp mi-au spus ca ma arestează si nu am mai fost de 6 ani in Maria britanie oare as putea sa merg as mai avea ceva probleme sau m-am reabilitat si trebuie sa fac reabilitarea
elena ulmeanu
2 years agoBuna ziua,
Am scos un cazier judiciar ieri, am nevoie pentru angajare, si am avut neplacuta surpriza sa vad ca figurez cu o condamnare de 1 an cu inchisoare pt fapta prevazuta de art 215^1CP,art 41 alin 2CP, gratiata cf legii nr 543/2002 conform dispusa prin SP 441 din 31.03.2003,definitiva prin neapelare din 15.04.2003. Habar nu am despre ce dosar e vorba, nu am fost niciodata la tribunal, nici nu pot vedea nicaieri despre ce e vorba in dosar, se poate reabilita cazierul(adica sa nu mai apara acest lucru ) sunt 19 ani de la asa zisa condamnare?
Multumesc anticipat.
Catalin
2 years agoBună ziua ,am avut un accident cu ucidere din culpa in anul 2018.Am primit 2 ani cu suspendare.Anul acesta 2022 luna mai s-ar terminat termenul de 2 ani.Mai urmează 3 ani perioada de reabilitare. Există vreo posibilitate sa se șteargă mai repede cazierul judiciar,deoarece aș dori să merg la o școală și trebuie cazierul curat
Marian
2 years agoAm primit un an și șase luni de condamnare cu suspendare, doi ani fara drept de a conduce niciun autovehicul pe drumurile publice,3 ani de supraveghere la serviciu de probațiune și 120 de ore in folosul comunității.Am făcut orele,au trecut 2 ani și 3 luni de la hotărârea judecătorească definitivă și m-am înscris la școala de șoferi și nu mă primește la sală.Pot face cerere de reabilitare sa am cazierul curat să pot da sala la școala de șoferi? Va rog să mă ajutați.In tot acest timp m-am conformat sentinței judecătorești și nu am mai săvârșit nicio faptă penală.
Kakocz Attila
2 years agoBună ziua
În anul 1995 am avut o condamnare de 1 an și 8 luni cu suspendare și a-și dori sa știu ce trebuie sa fac pt a curata cazierul deoarece acum 1 an mai apăream cu aceasta condamnare
Multumesc anticipat
Avocat Iancu Vlad-Alexandru
2 years agoBuna ziua!
Pentru inceput ar trebui sa mai scoateti un certifiat de cazier judiciar pentru a fi siguri ca mai apar mentiuni, iar in cazul in are mai apar, va putem ajuta pentru formularea si depunerea cererii de reabilitare. De asemenea, va putem ajuta in sensul de a va asista in fata instantei de judecata si apoi pentru a trimite hotarareaa pentru a vi se sterge mentiunile din fisa de cazier.
Pentru orice alte detalii va stau la dispozitie la adresa de e-mail: vlad@vladiancu.com
Neagu ion
2 years agoBăiatul meu are o condamnare cu amânare de 1 an cu termen de supraveghere de 2 ani. Pentru o angajare a scos cazierul și are înscrisă condamnarea. Am înțeles că la condamnarea cu amânare nu are interdicții dar știți cum sunt angajatorii. Întrebarea mea la dumneavoastră este următoarea, ce se poate face pentru ștergerea înscrisul ui din cazier? Mulțumesc anticipat.
Isaia vlad
2 years agoAm fost sa îmi scot cazierul și le-a apărut o condamnare in străinătate și nu poate sa acceseze motivul,dar mi sa eliberat cazierul curat. Menționez ca am fost in Danemarca in 2014 și mi-am făcut un abonament și am revenit acasa și nu am mai avut posibilitatea sa îl plătesc… e posibil sa îmi dea condamnare de acolo? E posibil sa îmi vina aici sa ma ia sau doar dacă ajung in Danemarca?
Elena Costache
2 years agoBuna ziua! Am fost cndamnata la 12 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de droguri ,executarea sa terminat in ianuarie 2017, pot depune o cerere pentru reabilitare pentru cazier?termenul de incercare era de 5 ani
Avocat Iancu Vlad-Alexandru
2 years agoBuna ziua si La multi ani!!!
Textul de lege spune ca reabilitarea se poate face in 7 ani de la data executarii, insa doar in cazul in care nu ati avut termen de incercare.
Cel mai bine ar fi sa vedem hotararea.
Dumitru Larisa Loredana
2 years agoBună seara! Soțul meu a avut 2 condamnări sau terminat în 2007 acum câteva zile a fost sa scoată cazierul și ia apărut cele 2 condamnări ținând cont ca de când a terminat pedeapsa nu a mai săvârșit nici o infracțiune! Mă interesează ce preț este o reabilitare și în cât timp se va șterge faptele? Mulțumesc anticipat!
Varga Florin Andrei
2 years agoBună ziua!! Am avut o condamnare de 2 ani conducere fără permis!!am ieșit în 2019 ,cum trebuie sa procedez pentru a mii se sterge cazieru. Mulțumesc!!
Florin
2 years agoBună. Ma numesc Florin. Am avut o condamnare de 1 an cu executare în 25.09.2020. Cind as putea face cererea de reabilitare. Va multumesc
Sas Petru Pavel
2 years agoBuna am avut o condamnare cu executare de 3 ani in anul 1999 .La poliție am primit cazierul curat dar online apare cu mențiuni.Ce trebuie sa fac să apară și online curat ??. Mulțumesc
Avocat Iancu Vlad-Alexandru
2 years agoBuna ziua!
Asa cum v-am raspuns si pe mail, daca pe certificatul de cazier luat de la politie nu apare nimic inseamna ca fapta nu mai este trecuta in cazier si astfel s-a sters. In cazul in care in online inca mai apare, este posibil sa fie doar o eroare de sistem.
Cu stima!
kumkapi
2 years agodaca in 2011 am fost confamnat la 3ani cu inchisoare si nu am facut pana acum reabilitarea inca am inscris in cazier fapta?mentionez ca in dosar am fost mai multe persoana care au facut realibitarea.Ma ajuta reabilitarea facuta de aceste persoane?
Avocat Iancu Vlad-Alexandru
2 years agoBuna ziua!
O sa va raspund pe puncta, dupa cum urmeaza:
1. nu stiu daca mai aveti fapta inscrisa in cazier. Puteti sa vedeti asta doar daca scoateti un certificat de cazier judiciar de la orice sectie de politie.
2. nu va ajuta reabilitarea facuta de alte persoane.
O zi frumoasa!
Vlad Alexandru Iancu
Avocat
Eugen
1 year agoBuna ziua ,Va rog sa ma ajutati .Am avut o sentință de 1 an si 7 luni. Am executat 9 luni din sentință de 1 an si 7 luni. Pentru ca a intervenit prescrierea .Am castigat procesul in anulare .Si judecători spun asa ,ca mi se anuleaza procesul penal si fapta săvârșită. Acum cazierul meu ar trebui să fie curat ????
Avocat Iancu Vlad-Alexandru
1 year agoBuna ziua!
Va rog sa imi trimiteti hotararea din procesul in anulare pe mail la vlad@vladiancu.com si sa ma contactati la nr. de telefon 0741667617.
Cu stima!
Bratu
1 year agoBuna ziua. Am cazut cu motorul, am fost la un spital sa vad daca sunt bine, acolo mam trezit cu politia : Intrebari, alcol 0.0 etc… Mi sa deschis dosar penal.
Nu sunt implicate alte persoane, masini. Doar eu si asfaltu
Acum daca am nevoie de cazier
Avocat Iancu Vlad-Alexandru
1 year agoBuna ziua!
Nu inteleg care este intrebarea dumneavoastra.
Va rog sa imi trimiteti mail pe vlad@vladiancu.com, in care sa imi spuneti exact ce doriti sa aflati.
Multumesc!